• femkegerritse@home.nl

Blog

Die rood-wit-blauwe trui geeft mij extra kracht.

Met een machtige eindsprint werd Femke Gerritse uit Rosmalen in juni in ’s-Heerenberg Nederlands kampioene bij de nieuweling-meisjes op de weg. Enkele dagen later veroverde zij ook nog een bronzen medaille bij het NK tijdrijden. “Vooraf hoopt ik op een plek bij de eerste tien. Dit is mijn eerste seizoen als wielrenster, dus dat had ik totaal niet verwacht”, vertelt de renster van WV Schijndel.

Voordat ze afgelopen winter begon met veldrijden, deed Femke aan BMX. “Na 9 jaar BMX en de nodige successen in binnen- en buitenland, kreeg ik er steeds minder plezier in. Dat kwam onder andere door het steeds extremer worden van de BMX-banen. Mijn toenmalige teammanager gaf mij het advies om te gaan veldrijden en wielrennen. Dat ging direct al best goed. Bij het NK in Sint-Michielsgestel eindigde ik als zevende. Maar toen had ik nog niet genoeg conditie.”

Mede onder leiding van ploegleider Angelo van Melis van WV Schijndel boekte Gerritse in de afgelopen maanden veel progressie. “De begeleiding bij WV Schijndel is uitstekend. Volgend seizoen is het de bedoeling dat er nog meer meiden bij de club komen rijden, zodat we een mooi wedstrijdprogramma kunnen gaan rijden.”

Het parcours bij het NK op de weg in ’s-Heerenberg bleek de Brabantse renster op het lijf geschreven. “We hadden het rondje van tevoren al een paar keer verkend. Omdat het laatste stuk voor de finish vrij smal was en omhoog liep, wist ik dat ik daar van voren moest zitten. In de wedstrijd ben ik de sprint op 300 meter voor de finish aangegaan en kwam er niemand meer overheen. Dat was een heerlijk gevoel.”

Ook nu geniet ze nog elke wedstrijd van het rijden in het rood-wit-blauw. “Als kampioene krijg je overal wat meer aandacht. Het rijden in die trui geeft mij ook meer kracht. Dit is een hele mooie ervaring”, legt Femke uit.

De studente Marketing-Communicatie en Evenementenorganisatie aan het Johan Cruijff College in Nijmegen heeft haar plannen voor de komende maanden ook al uitgestippeld. “Ik wil eerst proberen nog een aantal goede resultaten te boeken op de weg en daarna ga ik veldrijden voor het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cyclingteam . Dan mag ik direct bij de junior-vrouwen gaan rijden, maar daar heb ik enorm veel zin in.”

Artikel Brabant Cycling

Geen reacties

Leave a Reply

MONTFERLAND: FEMKE GERRITSE NEDERLANDS KAMPIOENE NIEUWELING-MEISJES