• femkegerritse@home.nl

Blog

Rosmalens wielertalent verrast met haar prestaties op het NK

ROSMALEN – De afgelopen weken hebben Femke Gerritse veel gebracht. ,,Van mij had het nog langer mogen duren!” Zo won ze het NK Wielrennen op de weg in de categorie Nieuwelingen.

Saskia Venneker 26-06-17, 20:14

Een paar dagen na het NK verscheen Gerritse vervolgens weer aan de start in het Achterhoekse Montferland; dit keer voor het NK Tijdrijden. ,,Dertien kilometer lang volle bak. Dan gaat alles pijn doen”, aldus de renster. Bij dit kampioenschap werd ze derde. En, ook niet onbelangrijk: ze is net geslaagd voor de opleiding vmbo-TL aan het Rodenborch.

Dat ze Nederlands kampioen is in haar klasse kan ze nog niet geloven. ,,Een seizoen geleden ben ik overgestapt van BMX-en naar het veldrijden en de weg. Ik heb hiervoor één zege geboekt, het districtskampioenschap tijdrijden. Ik voelde hierdoor geen druk. Niemand verwachtte veel van mij. We hadden tijdens de voorbereiding gezien dat aan het eind van het parcours de weg smaller werd. Ik wist dat ik voor dit laatste stuk op kop moest komen”. Toen dat lukte heeft ze een sprint ingezet. Hierdoor creëerde ze meerdere fietslengtes afstand tussen haar en het peloton.

,,Het was wel zwaar. Ik denk dat wanneer de finish tien meter verder zou hebben gelegen, ik zou zijn ingehaald”.

Brabants Dagblad

Tags: ,

Geen reacties

Leave a Reply

MONTFERLAND: FEMKE GERRITSE NEDERLANDS KAMPIOENE NIEUWELING-MEISJESFemke Gerritse naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies