• femkegerritse@home.nl

Blog

Femke Gerritse Wielervrouw van het Jaar bij WV Schijndel

Tijdens de jaarlijkse wieleravond van WV Schijndel is junior Femke Gerritse uitgeroepen tot Wielervrouw van het Jaar bij de club.

De renster uit Rosmalen, die getypeerd wordt als fanatiek, leergierig, leert snel, staat open voor adviezen en neemt deze ook aan, werd in 2017 Nederlands kampioene op de weg en derde bij het NK tijdrijden voor nieuweling-meisjes. Verder greep ze in januari jl. de Nederlandse titel in het veldrijden voor junior-vrouwen. Zij kreeg hiervoor de Michel Schellekens Trofee. En dit allemaal in een periode van nog geen twee jaar tijd waarin ze op de racefiets zit. Gerritse kon zelf niet bij de huldiging aanwezig zijn, omdat ze met de nationale selectie in Italië is voor de Trofeo Binda. Haar vader Frank nam de trofee in ontvangst uit handen van Ruud Schellekens namens de familie van Michel Schellekens. Jeugdrenner Luke Leus mocht de ‘Kei van Schijndel’ in ontvangst nemen. Dit is een aanmoedigingsprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt bij WV Schijndel.

Op de wieleravond, die werd gepresenteerd door Rien van Horik, werden ook alle medaillewinnaars van WV Schijndel in het zonnetje gezet:

2017 NK op de weg Jeugd: 3. Ed Uptegrove
2017 NK op de weg Jeugd: 2. Max Mosmuller
2017 NK op de weg Jeugd: 3. Tijn Louwerensen
2017 NK op de weg Nieuweling-meisjes: 1. Femke Gerritse
2017 NK tijdrijden Nieuweling-meisjes: 3. Femke Gerritse
2017 NK MTB Cross Country Amateurs/Sportklasse: 3. Micki van Empel
2017 NCK (officieus) D-categorie: 1. Max Mosmuller, Tijn Louwerensen, Tom van de Weijdeven & Tijn van Zandbeek en reserve Stijn Peters
2017 NK Teamsprint op de baan Nieuwelingen: 3. Stijn Hanegraaf (met Wouter van de Weerdhof, geen lid van WV Schijndel)
2018 NK Veldrijden Masters 50+: 3. Frank Groenendaal
2018 NK Veldrijden Junior-vrouwen: 1. Femke Gerritse
2018 NK Veldrijden Nieuwelingen: 3. Bailey Groenendaal
2018 NK Strandrace Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers

Geen reacties

Leave a Reply

KNWU-selectie voor Piccolo Trofeo BindaTrofeo Alfredo Binda (IT)