• femkegerritse@home.nl

Blog

Trofeo Alfredo Binda (IT)

Op zondag 18 maart werd in Noord-Italië zowel voor de junior-vrouwen als voor de vrouwen de Trofeo Alfredo Binda verreden. De wedstrijd voor de junior-vrouwen, de Piccolo Trofeo Alfredo Binda, was een wedstrijd in het kader van de Nations Cup. Nederland nam hier met zes rensters aan deel. Twee van deze rensters waren leden van WV Schijndel, Femke Gerritse en Silke Smulders.
De wedstrijd startte al om 8.30 uur en ging over een afstand van 69.4 kilometer. Het was een behoorlijk slagveld met veel opgaves in de regen en kou. Silke Smulders reed een puike wedstrijd en zij wist zich in de eerste groep van een kleine 30-tal rensters te handhaven. Deze groep had op de eindstreep 21 seconden achterstand op twee leidsters. Silke, eindigde als 21e. Femke eindigde in een groep op 2.35 min. als 52e. Beide dames hebben laten zien dat zij internationaal goed mee kunnen. 80 van 159 gestarte rensters bereikten de eindstreep in Cittiglio.

Geen reacties

Leave a Reply

Femke Gerritse Wielervrouw van het Jaar bij WV SchijndelGent-Wevelgem (België) – KNWU junior women