• femkegerritse@home.nl

Blog

Vresse-Sur-Semois(B): Femke Zegeviert

In het Belgische Vresse-sur-Semois werd op woensdag 22 augustus een klimkoers voor junior-vrouwen verreden over een afstand van 63.6 kilometer. In deze selectiewedstrijd voor het WK stonden zeer veel Nederlandse junio-vrouwen aan de start en maar weinig Belgische. Er ontstond een kopgroep van vijf rensters uit Nederland met daarbij namens WV Schijndel Silke Smulders en Femke Gerritse. Een renster moest in de slotfase afhaken waarna vier rensters gingen sprinten om de zege. Na twee uur wedstrijd toonde Femke zich de snelste van de kopgroep en greep de overwinning. Silke maakte het succes compleet met een derde plaats. In een achtervolgende groep met diverse Belgische rensters eindigde Pien Limpens als 8ste.

Geen reacties

Leave a Reply

Berg en TerblijtWK-selectie wegwielrennen bekend en …